Så hittar du det bästa företagslånet

Alla låntagare vill självklart ha det bästa företagslånet om de ska låna pengar. Det svåra med att hitta det bästa företagslånet är att det inte finns ett korrekt svar på frågan. Det företagslån som är bäst för just dig och ditt företag behöver inte vara det bästa alternativet för din konkurrent. Vi vill därför gå igenom vad man bör tänka på för att själv komma fram till vilket som är det bästa företagslånet för just dig!

Vi inleder artikeln med att rangordna de bästa företagslånen utifrån samlade recensioner på nätet.

BONUS

Jämför företagslån snabbt och enkelt!

5 / 5
TOTAL SCORE
SUMMARY

Jämför företagslån på en av Sveriges största plattformar. På Bonnier-ägda Fakturino kan du jämföra upp till 30 banker och finansbolag för att hitta det lån som passar ditt företag allra bäst

BONUS

Ansök om Företagslån - Få besked direkt!

5 / 5
TOTAL SCORE
SUMMARY

Hos Capcito ansöker du snabbt och enkelt för lån till ditt företag. Capcito grundade av investerare i tillväxtföretag och både kunskapen och förståelsen för företags behov av lån är tydligt. Hos Capcito får du besked direkt, utan obehagliga överraskningar. Ansök smidigt med BankID

BONUS

Företagslån mellan 30 000 - 500 000 - Få svar samma dag!

5 / 5
TOTAL SCORE
SUMMARY

OPR erbjuder företagslån till både små och stora företag. Låna mellan 30 000 - 500 000 kronor. Lånebeslutet får du samma dag. OPR-Företagslån är transparenta och tydliga med sin prissättning och du kan testa din månatliga återbetalning direkt på sajten

BONUS

Företagslån upp till 2 miljoner!

4.5 / 5
TOTAL SCORE
SUMMARY

Froda är ett av Sveriges snabbast växande företag som erbjuder företagslån med visionen att det ska vara rättvist och enkelt för företag att låna pengar. Froda erbjuder företagslån upp till två miljoner och vänder sig främst till småföretagare och baserar sina avgifter utifrån företagets försäljning. Offert inom några minuter och pengar på kontot inom 24 timmar.

BONUS

Låna upp till 300 000 - Enkelt och smidigt!

5 / 5
TOTAL SCORE
SUMMARY

Approva erbjuder smidiga och enkel utlåning till företag. Efter mottagen ansökan tar det ca 15 minuter att få besked. Låna upp till 300 000 kronor med individuell prissättning med utbetalning samma dag.

BONUS

Jämför och välja långivare för ditt företagslån

4.2 / 5
TOTAL SCORE
SUMMARY

Jämför bland över 20 lånegivare och hitta det perfekta företagslånet för just ditt företag hos Ponture Företagslån . Ansök på mindre än 2 minuter och ta del av flera erbjudanden här!

BONUS

Företagslån upp till 1 miljon!

4.5 / 5
TOTAL SCORE
SUMMARY

Fedelta erbjuder flexibla företagslån anpassade till just ditt företag. Låna upp till 1 000 000 kronor. Ansök snabbt och enkelt och få offerten samma dag. Utbetalning sker samma dag.

BONUS

Låna upp till 2 000 000 - Schyssta Villkor

4 / 5
TOTAL SCORE
SUMMARY

Corpia erbjuder enkla och snabba företagslån till mellanstora och små företag. Låna upp till 2 000 000 kronor till företaget med Corpia Företagslån

 

Hur hittar man det bästa företagslånet?

Hur går man då tillväga för att hitta det bästa företagslånet? Denna fråga ställer sig nog alla företagare som planerar att ta ut ett lån och svaret på denna fråga är som så många andra frågor att det beror på. Det bästa företagslånet är helt beroende på dig som låntagare och dina behov.
Vi ber dig därför att identifiera vilka ditt företags behov är. Ställ dig frågor som:

  • Vad ska jag låna till?
  • Hur snabbt behöver jag pengarna?
  • Kan jag betala tillbaka lånet snabbt?
  • Vad händer om jag inte kan betala tillbaka inom utsatt tid?
  • Hur hög är räntan?
  • Tillkommer extra avgifter om räntan är lägre?

När man har kommit underfund med vad det är man behöver så är nästa steg att göra research och lusläsa det finstilta på diverse avtal, innan man tar lånet. Vi har försökt att underlätta denna process för dig som företagare genom att samla de långivare för företag som vi (och andra) tycker är allra bäst. Dessa hittar du längre upp i vår lista som vi inledde denna artikel med.

När man har gjort sin research och är säker på vilket lån som passar just ditt företag är det bara att skicka en offert och vänta på att få sin ansökan om företagslån beviljad. Har du dina affärer i ordning brukar denna process vara kort och pengarna finns oftast att tillgå inom några dagar (ofta snabbare)

Hur har vi kommit fram till vilket företagslån som är bäst?

Efter att ha identifierat trovärdiga långivare har vi letat efter recensioner och annan information för att bilda oss en uppfattning om vilka företag som är seriösa. Sajter som vi har använt oss av när vi har gjort vår research är: Trustpilot, MyStep, Cashloans etcetera.
Vi har även vägt in recensioner från Facebook och Google My Business när vi räknat ut vår betygsättning för respektive långivare. Vi har dock exkluderat så kallad “Native advertising”. Det vill säga artiklar som sponsrats av långivarna själva.

Vi förstår att det finns företagare som har blivit både missnöjda och nöjda med de lån som de tagit men efter att ha gått igenom diverse recensioner och artiklar är vår uppfattning att de långivare vi har listat på A5 är både seriösa och trovärdiga långivare. Vi måste dock vara tydliga med att vår bedömning kan komma att ändras, då fler recensioner och omdömen finns att tillgå. Vi ämnar därmed att uppdatera vår betygsättning kontinuerligt.