Företagskrediter – Enskild firma

Vi på A5.nu har tidigare beskrivit företagskrediter som “det enkla företagslånet”. Har du en enskild firma så är du inte ensam om att leta efter enkla lösningar för att få tillgång till kapital om så skulle behövas.

Många enskilda firmor är enmansföretag eller har få anställda, detta medför att resurserna måste optimeras för att fokusera på företagets huvudsyssla. Man vill därför inte gärna spendera allt för mycket tid på att leta efter att låna på pengar på kredit till sin enskilda firma.

Det är därför vi på A5 har samlat bra och pålitliga kreditgivare under samma tak. Så att du som enmansföretagare kan få en snabb överblick av vilka lån som passar just din enskilda firma.

BONUS

Jämför företagslån snabbt och enkelt!

5 / 5
TOTAL SCORE
SUMMARY

Jämför företagslån på en av Sveriges största plattformar. På Bonnier-ägda Fakturino kan du jämföra upp till 30 banker och finansbolag för att hitta det lån som passar ditt företag allra bäst

BONUS

Låna upp till 300 000 - Enkelt och smidigt!

5 / 5
TOTAL SCORE
SUMMARY

Approva erbjuder smidiga och enkel utlåning till företag. Efter mottagen ansökan tar det ca 15 minuter att få besked. Låna upp till 300 000 kronor med individuell prissättning med utbetalning samma dag.

BONUS

Låna upp till 2 000 000 - Schyssta Villkor

4 / 5
TOTAL SCORE
SUMMARY

Corpia erbjuder enkla och snabba företagslån till mellanstora och små företag. Låna upp till 2 000 000 kronor till företaget med Corpia Företagslån

BONUS

Ansök om Företagslån - Få besked direkt!

5 / 5
TOTAL SCORE
SUMMARY

Hos Capcito ansöker du snabbt och enkelt för lån till ditt företag. Capcito grundade av investerare i tillväxtföretag och både kunskapen och förståelsen för företags behov av lån är tydligt. Hos Capcito får du besked direkt, utan obehagliga överraskningar. Ansök smidigt med BankID

BONUS

Företagslån mellan 30 000 - 500 000 - Få svar samma dag!

5 / 5
TOTAL SCORE
SUMMARY

OPR erbjuder företagslån till både små och stora företag. Låna mellan 30 000 - 500 000 kronor. Lånebeslutet får du samma dag. OPR-Företagslån är transparenta och tydliga med sin prissättning och du kan testa din månatliga återbetalning direkt på sajten

BONUS

Företagslån upp till 2 miljoner!

4.5 / 5
TOTAL SCORE
SUMMARY

Froda är ett av Sveriges snabbast växande företag som erbjuder företagslån med visionen att det ska vara rättvist och enkelt för företag att låna pengar. Froda erbjuder företagslån upp till två miljoner och vänder sig främst till småföretagare och baserar sina avgifter utifrån företagets försäljning. Offert inom några minuter och pengar på kontot inom 24 timmar.

BONUS

Jämför och välja långivare för ditt företagslån

4.2 / 5
TOTAL SCORE
SUMMARY

Jämför bland över 20 lånegivare och hitta det perfekta företagslånet för just ditt företag hos Ponture Företagslån . Ansök på mindre än 2 minuter och ta del av flera erbjudanden här!

BONUS

Företagslån upp till 1 miljon!

4.5 / 5
TOTAL SCORE
SUMMARY

Fedelta erbjuder flexibla företagslån anpassade till just ditt företag. Låna upp till 1 000 000 kronor. Ansök snabbt och enkelt och få offerten samma dag. Utbetalning sker samma dag.

Därför kan företagskredit vara gynnsamt för enskilda firmor?

Företagskredit kan vara en bra lösning för en enskild firma som behöver få in kapital snabbare än man planerat och/eller stärka likviditeten. Ibland har man som privatperson inte ekonomiska muskler för att finansiera en eventuell expansion av sitt företag. Det kan också röra som om att oförutsedda händelser gör att man behöver låna på kredit.

Så här långt skiljer sig företagskredit inte nämnvärt från traditionella företagslån. Båda typerna av lån tas av samma anledningar. Det som skiljer företagskredit ifrån traditionella företagslån är när man blivit godkänd för företagskredit så ligger krediten och vilar, utan att man behöver betala någon ränta för krediten så länge den inte utnyttjas.

Fördelen med företagskredit för enskilda firmor är därför att man kan ha krediten liggande utifall att man en dag skulle behöva låna på kredit. För små enskilda firmor som jobbar i föränderliga branscher kan därför detta vara ett bra alternativ då man kan behöva låna pengar med kort varsel.

Är du dessutom osäker på hur mycket pengar du kan behöva låna är företagskredit att föredra framför traditionella företagslån.
Med denna bakgrund är det bra att redan ha fått sin företagskredit godkänd och beviljad.

Nackdelen med företagskredit är dock att visa kreditgivare tar ut en extra avgift för att du ska få behålla innehavet av krediten. Detta i form av en månadskostnad.

Det positiva med företagskrediter är att du endast betalar ränta för de pengar du faktiskt lånar av kreditgivaren. För enskilda firmor som vet med sig att de kan behöva låna pengar i framtiden men inte vet exakt när, kan företagskredit således vara ett bra alternativ till traditionella företagslån.

Viktigt att veta om företagskredit som enskild företagare

  • Företagskrediter är tidsbegränsade och har ett tak

Var noga med att kontrollera hur länge du får låna på kredit och hur mycket du får låna. Varje kreditgivare har olika regler för detta.

  • Var noga med att betala tillbaka i tid

Som med alla lån måste återbetalningarna ske i tid. När detta sker beror på kreditgivaren i fråga men oftast kommer en återbetalningsplan sättas i bruk när du som företagare har börjat nyttja din företagskredit.

  • Kontrollera räntekostnader och eventuella avgifter

Ibland kan räntan vara låg hos vissa kreditgivare, detta kan vara för bra för att vara sant och är oftast just det. Var noga med eventuella avgifter och månadskostnader hos din kreditgivare.

  • Läs alltid det finstilta!

Att låna på kredit har aldrig varit lättare och det finns en hel del kreditgivare som utnyttjar godtrogna företagare. Vi vill därför uppmana alla våra besökare att ALLTID läsa det finstilta innan man ansöker om företagskredit. Man vill här undvika obehagliga överraskningar som vissa, mindre seriösa, kreditgivare kan lägga fram.

Hur betygsätter vi kreditgivare?

Hur har vi då gått tillväga för att betygsätta alla kreditföretagen ovan? Efter att ha identifierat seriösa och trovärdiga kreditgivare har vi letat efter recensioner och annan information för att bilda oss en uppfattning om vilka företag som är seriösa. Sajter som vi har använt oss av när vi har gjort vår research är: Trustpilot, MyStep, Cashloans etcetera.
Vi har även vägt in recensioner från Facebook och Google My Business när vi räknat ut vår betygsättning för respektive långivare. Vi har dock exkluderat så kallad “Native advertising”. Detta har mynnat ut i sammantaget betyg som ni kan se ovan. Vi måste dock vara tydliga med att vår bedömning kan komma att ändras, då fler recensioner och omdömen finns att tillgå. Vi ämnar att uppdatera detta kontinuerligt.