Företagskredit utan borgen

Att låna på kredit är vanligt förekommande för många företag. Man vill dock gärna undvika att blanda privatekonomi med sitt företagande. Det är därför inte konstigt att man då vill ta företagskredit utan borgen. Vi ska därför i denna artikel försöka reda ut vad som gäller om man vill låna på kredit utan personlig borgen.

BONUS

Jämför företagslån snabbt och enkelt!

5 / 5
TOTAL SCORE
SUMMARY

Jämför företagslån på en av Sveriges största plattformar. På Bonnier-ägda Fakturino kan du jämföra upp till 30 banker och finansbolag för att hitta det lån som passar ditt företag allra bäst

BONUS

Låna upp till 2 000 000 - Schyssta Villkor

4 / 5
TOTAL SCORE
SUMMARY

Corpia erbjuder enkla och snabba företagslån till mellanstora och små företag. Låna upp till 2 000 000 kronor till företaget med Corpia Företagslån

BONUS

Ansök om Företagslån - Få besked direkt!

5 / 5
TOTAL SCORE
SUMMARY

Hos Capcito ansöker du snabbt och enkelt för lån till ditt företag. Capcito grundade av investerare i tillväxtföretag och både kunskapen och förståelsen för företags behov av lån är tydligt. Hos Capcito får du besked direkt, utan obehagliga överraskningar. Ansök smidigt med BankID

BONUS

Företagslån mellan 30 000 - 500 000 - Få svar samma dag!

5 / 5
TOTAL SCORE
SUMMARY

OPR erbjuder företagslån till både små och stora företag. Låna mellan 30 000 - 500 000 kronor. Lånebeslutet får du samma dag. OPR-Företagslån är transparenta och tydliga med sin prissättning och du kan testa din månatliga återbetalning direkt på sajten

BONUS

Företagslån upp till 2 miljoner!

4.5 / 5
TOTAL SCORE
SUMMARY

Froda är ett av Sveriges snabbast växande företag som erbjuder företagslån med visionen att det ska vara rättvist och enkelt för företag att låna pengar. Froda erbjuder företagslån upp till två miljoner och vänder sig främst till småföretagare och baserar sina avgifter utifrån företagets försäljning. Offert inom några minuter och pengar på kontot inom 24 timmar.

BONUS

Låna upp till 300 000 - Enkelt och smidigt!

5 / 5
TOTAL SCORE
SUMMARY

Approva erbjuder smidiga och enkel utlåning till företag. Efter mottagen ansökan tar det ca 15 minuter att få besked. Låna upp till 300 000 kronor med individuell prissättning med utbetalning samma dag.

BONUS

Jämför och välja långivare för ditt företagslån

4.2 / 5
TOTAL SCORE
SUMMARY

Jämför bland över 20 lånegivare och hitta det perfekta företagslånet för just ditt företag hos Ponture Företagslån . Ansök på mindre än 2 minuter och ta del av flera erbjudanden här!

BONUS

Företagslån upp till 1 miljon!

4.5 / 5
TOTAL SCORE
SUMMARY

Fedelta erbjuder flexibla företagslån anpassade till just ditt företag. Låna upp till 1 000 000 kronor. Ansök snabbt och enkelt och få offerten samma dag. Utbetalning sker samma dag.

 

Vad innebär det att gå i borgen?

Att gå i borgen för någon innebär att man som fysisk eller juridisk person, tar på sig ett ekonomiskt ansvar för någon annans skuld.
I praktiken innebär detta att du eller någon annan går in som säkerhet utifall personen som lånar inte har möjlighet att betala tillbaka sitt lån.

Att ansöka om att låna på kredit med en borgensman kan i vissa fall få positiva konsekvenser, då kreditgivare hellre lånar ut till företagare som delar på riskerna. Går företaget i konkurs finns det ännu en chans för kreditgivaren att få tillbaka sina pengar, detta ger en viss trygghet och därmed kan vissa långivare då gå med på att sänka räntan.

Vem får låna på kredit utan borgen?

Generellt sett är det svårt att ansöka om företagskredit utan borgen. Många kreditgivare drar sig för att låna ut pengar till småföretagare eller enskild firma utan personlig borgen. Skulle de ändå göra det rör det sig oftast om lån av mindre summor.
För vissa långivare är borgenär valfritt, eftersom de bedömer dig som som söker kredit utifrån andra parametrar, som exempelvis en ordnad ekonomi.

Då du endast betalar ränta på den kredit som du faktiskt har lånat kommer räntan också bero på hur ordnad din ekonomi är. Har du betalningsanmärkningar och skulder är det mycket ovanligt att du som företagare får ansöka företagskrediter med positiv utgång, oavsett om du har en borgensman eller inte.

Alternativ till att låna på kredit med borgensman?

Du som företagare måste inte låna pengar med en nära släkting eller vän som går i borgen för dig. Att be någon närstående att gå i borgen för ditt företag kan komma att sätta negativ press på dig som företagare, då du helt plötsligt får mer än bara pengar som du kan förlora.

Ett alternativ till att låna på kredit med en borgensman är att man har en så kallad “medlåntagare”. Då delar man ansvaret för lånet och detta kan ge mer kontroll över lånet med den som i vanliga fall skulle varit borgenär. Det finns självklart fördelar och nackdelar med detta, men vi vill ändå upplysa om att det finns andra vägar att ta än att någon ska gå i borgen för din företagskredit.

Hur betygsätter vi kreditgivare för företagskredit utan borgen?

Efter att ha identifierat trovärdiga kreditgivare har vi letat efter recensioner och annan omdömen för att bilda oss en uppfattning om vilka företag som är seriösa. Sajter som vi har använt oss av när vi har gjort vår research är bland annat: Trustpilot,Cashloans och MyStep.

Vi har även vägt in recensioner från Facebook och Google My Business när vi räknat ut vår betygsättning för respektive långivare. Vi måste dock vara tydliga med att vår bedömning kan komma att ändras, då fler recensioner och omdömen finns att tillgå. Vi ämnar att uppdatera vår betygsättning av “Företagskredit utan borgen” kontinuerligt.