Företagskrediter utan UC

Om du är innehavare av aktiebolag, handelsbolag eller enskild firma är du säkert medveten om att företagskrediter kan vara ett bra alternativ till traditionella företagslån. Vad många inte vet är att man som företagare kan ansöka om företagskrediter även utan UC.
Vad skillnaden är och hur det påverkar dig som låntagare ska vi försöka förklara närmare nedan i denna artikel.

Vi inleder med en lista över långivare som tillhandahåller företagskrediter utan UC och andra lån, så att du som läser får en idé över vilka möjligheter du som kredittagare har om du vill ta företagskredit utan UC.

BONUS

Jämför företagslån snabbt och enkelt!

5 / 5
TOTAL SCORE
SUMMARY

Jämför företagslån på en av Sveriges största plattformar. På Bonnier-ägda Fakturino kan du jämföra upp till 30 banker och finansbolag för att hitta det lån som passar ditt företag allra bäst

BONUS

Låna upp till 2 000 000 - Schyssta Villkor

4 / 5
TOTAL SCORE
SUMMARY

Corpia erbjuder enkla och snabba företagslån till mellanstora och små företag. Låna upp till 2 000 000 kronor till företaget med Corpia Företagslån

BONUS

Ansök om Företagslån - Få besked direkt!

5 / 5
TOTAL SCORE
SUMMARY

Hos Capcito ansöker du snabbt och enkelt för lån till ditt företag. Capcito grundade av investerare i tillväxtföretag och både kunskapen och förståelsen för företags behov av lån är tydligt. Hos Capcito får du besked direkt, utan obehagliga överraskningar. Ansök smidigt med BankID

BONUS

Företagslån mellan 30 000 - 500 000 - Få svar samma dag!

5 / 5
TOTAL SCORE
SUMMARY

OPR erbjuder företagslån till både små och stora företag. Låna mellan 30 000 - 500 000 kronor. Lånebeslutet får du samma dag. OPR-Företagslån är transparenta och tydliga med sin prissättning och du kan testa din månatliga återbetalning direkt på sajten

BONUS

Företagslån upp till 2 miljoner!

4.5 / 5
TOTAL SCORE
SUMMARY

Froda är ett av Sveriges snabbast växande företag som erbjuder företagslån med visionen att det ska vara rättvist och enkelt för företag att låna pengar. Froda erbjuder företagslån upp till två miljoner och vänder sig främst till småföretagare och baserar sina avgifter utifrån företagets försäljning. Offert inom några minuter och pengar på kontot inom 24 timmar.

BONUS

Låna upp till 300 000 - Enkelt och smidigt!

5 / 5
TOTAL SCORE
SUMMARY

Approva erbjuder smidiga och enkel utlåning till företag. Efter mottagen ansökan tar det ca 15 minuter att få besked. Låna upp till 300 000 kronor med individuell prissättning med utbetalning samma dag.

BONUS

Jämför och välja långivare för ditt företagslån

4.2 / 5
TOTAL SCORE
SUMMARY

Jämför bland över 20 lånegivare och hitta det perfekta företagslånet för just ditt företag hos Ponture Företagslån . Ansök på mindre än 2 minuter och ta del av flera erbjudanden här!

BONUS

Företagslån upp till 1 miljon!

4.5 / 5
TOTAL SCORE
SUMMARY

Fedelta erbjuder flexibla företagslån anpassade till just ditt företag. Låna upp till 1 000 000 kronor. Ansök snabbt och enkelt och få offerten samma dag. Utbetalning sker samma dag.

Vad innebär det att med företagskrediter utan UC?

UC, eller Upplysningscentralen som det också kallas, är en av de instanser som långivare vänder sig till för att göra en kreditupplysning på dig som företagare innan de beviljar ett lån på kredit.
Med företagskrediter utan UC vill man, som kredittagare, undvika att en så kallad “UC” eller kreditupplysning görs genom Upplysningscentralen.
Detta innebär dock inte att långivare inte kommer att kontrollera dig som vill nyttja de många fördelaktiga företagskrediterna som erbjuds.
Många kreditgivare gör andra typer av bedömningar på dig som vill låna på kredit. Det kan handla om andra kreditupplysningsföretag som exempelvis Creditsafe eller Bisnode.

Vad innebär det att ta en kreditupplysning?

När du som företag ska ansöka om företagskrediter måste kreditgivare ha något slags underlag på vem du är och vilket företag det rör sig om. Detta är ganska logiskt då man ogärna vill låna ut pengar till företag utan att veta något om dem först. Det kreditgivare gör är således att göra en kreditupplysning för att använda som underlag för beslut huruvida du som företagare får låna pengar eller inte.

Om du och ditt företag har en ordnad ekonomi ökar detta dina chanser att få låna på kredit. Det är dock inte allt som vägs in i ekvationen. En underlaget för om du blir beviljad ett lån eller inte innefattar mer än företagets ekonomiska förutsättningar att betala tillbaka lånet. Personlig ekonomi, potential, utbildning etcetera, vägs också in när man tar en kreditupplysning.

Utöver de ekonomiska aspekterna, som är viktigast när en kreditupplysning görs, finns det även andra faktorer som väger in. Civilstånd och ålder är också faktorer vägs in i beräkningarna.

Undvik för många UC-förfrågningar

De flesta av oss har säkerligen köpt något på avbetalning eller skjutit fram betalningar för att betala någon månad senare. Handlar man på detta sätt tas det kreditupplysningar på dig och med allt för många sådana skickade det negativa signaler om din ekonomi. Detta kan det vålla problem för dig som vill låna pengar i framtiden.
För dig som handlar på kredit bör göra detta med måtta. Undvik därför att Upplysningscentralen tar ut för många kreditupplysningar på dig i onödan.
Försök också att köpa grejerna med pengar som du redan har, på så vis undviker du att alltför många kreditupplysningar tas och kan öka dina chanser att få låna pengar på kredit.

Hur betygsätter A5.nu kreditgivare?

Hur har vi då gått tillväga för att betygsätta alla kreditföretagen som erbjuder företagskrediter utan UC? Efter att ha identifierat trovärdiga kreditgivare har vi letat efter recensioner och annan information för att bilda oss en uppfattning om vilka företag som är seriösa. Sajter som vi har använt oss av när vi har gjort vår research är: Trustpilot, MyStep, Cashloans etcetera.
Vi har även vägt in recensioner från Facebook och Google My Business när vi räknat ut vår betygsättning för respektive långivare. Vi har dock exkluderat så kallad “Native advertising”. Detta har mynnat ut i generellt betyg som ni kan se ovan. Vi vill dock förtydliga med att vår bedömning kan komma att ändras, då fler recensioner och omdömen publiceras. Vi uppdaterar därmed vår betygsättning kontinuerligt.