Företagskrediter – Det enklare företagslånet

Företagskrediter kan vara den perfekta lösningen för ditt företag om du letar efter enkla och smidiga lösningar på att få in mer pengar till företaget för att expandera eller säkerställa likviditet. Företagskrediter blandas ofta ihop med vanliga företagslån då de fyller i princip samma funktion, det vill säga att låna pengar, men vi ska här nedan reda ut skillnaderna mellan de olika lånen och vad du som företagare bör tänka på om kring företagskrediter.

Vi inleder dock med en lista över lånegivare som tillhandahåller företagskrediter och andra lån, så att du som läser får en bra överblick över vilka valmöjligheter som finns för dig som är ute efter att nyttja det enklaste av företagslån.

BONUS

Jämför företagslån snabbt och enkelt!

5 / 5
TOTAL SCORE
SUMMARY

Jämför företagslån på en av Sveriges största plattformar. På Bonnier-ägda Fakturino kan du jämföra upp till 30 banker och finansbolag för att hitta det lån som passar ditt företag allra bäst

BONUS

Låna upp till 2 000 000 - Schyssta Villkor

4 / 5
TOTAL SCORE
SUMMARY

Corpia erbjuder enkla och snabba företagslån till mellanstora och små företag. Låna upp till 2 000 000 kronor till företaget med Corpia Företagslån

BONUS

Ansök om Företagslån - Få besked direkt!

5 / 5
TOTAL SCORE
SUMMARY

Hos Capcito ansöker du snabbt och enkelt för lån till ditt företag. Capcito grundade av investerare i tillväxtföretag och både kunskapen och förståelsen för företags behov av lån är tydligt. Hos Capcito får du besked direkt, utan obehagliga överraskningar. Ansök smidigt med BankID

BONUS

Företagslån mellan 30 000 - 500 000 - Få svar samma dag!

5 / 5
TOTAL SCORE
SUMMARY

OPR erbjuder företagslån till både små och stora företag. Låna mellan 30 000 - 500 000 kronor. Lånebeslutet får du samma dag. OPR-Företagslån är transparenta och tydliga med sin prissättning och du kan testa din månatliga återbetalning direkt på sajten

BONUS

Företagslån upp till 2 miljoner!

4.5 / 5
TOTAL SCORE
SUMMARY

Froda är ett av Sveriges snabbast växande företag som erbjuder företagslån med visionen att det ska vara rättvist och enkelt för företag att låna pengar. Froda erbjuder företagslån upp till två miljoner och vänder sig främst till småföretagare och baserar sina avgifter utifrån företagets försäljning. Offert inom några minuter och pengar på kontot inom 24 timmar.

BONUS

Låna upp till 300 000 - Enkelt och smidigt!

5 / 5
TOTAL SCORE
SUMMARY

Approva erbjuder smidiga och enkel utlåning till företag. Efter mottagen ansökan tar det ca 15 minuter att få besked. Låna upp till 300 000 kronor med individuell prissättning med utbetalning samma dag.

BONUS

Jämför och välja långivare för ditt företagslån

4.2 / 5
TOTAL SCORE
SUMMARY

Jämför bland över 20 lånegivare och hitta det perfekta företagslånet för just ditt företag hos Ponture Företagslån . Ansök på mindre än 2 minuter och ta del av flera erbjudanden här!

BONUS

Företagslån upp till 1 miljon!

4.5 / 5
TOTAL SCORE
SUMMARY

Fedelta erbjuder flexibla företagslån anpassade till just ditt företag. Låna upp till 1 000 000 kronor. Ansök snabbt och enkelt och få offerten samma dag. Utbetalning sker samma dag.

 

 

Vad är företagskrediter

Vad innebär då begreppet företagskredit? Företagskrediter är ett enklare lån än ett traditionellt företagslån. Med företagskrediter menas att man lånar på kredit och därmed har pengarna på sitt konto men med den skillnaden att man endast betalar ränta på lånet för de pengar som företaget faktiskt använder.

Eftersom företagskrediter är utformade på detta sätt är det heller inte ovanligt att istället för ränta får betala så kallade “fasta avgifter” istället. Var därför noga med att utvärdera vad den faktiska slutkostnaden för lånet kommer att bli. Mer tips om hur du ska tänka kring företagskrediter hittar du i nästa avsnitt.

Är företagskrediter rätt för ditt företag?

Att köpa på kredit är sällan förstahandsvalet för ett företag men ibland måste man ta kostnader på krediter för att företaget ska nå sin fulla potential. Det han handla om att man vill kunna expandera i högre takt, köpa in maskiner för att klara nya mer aggresiva produktionsmål och så vidare. Det viktiga är att man vet varför man ska låna pengar, vilken målsättningen är vill säga, så att man kan som kredittagare kan avgöra vilken företatagskredit är bäst för just mig och mitt företag.
Det kan exempelvis finnas faktorer som gör att man vill betala högre ränta då man ämnar betala tillbaka lånet inom kort. Då kan fördelarna med högre ränta vara att man kan undvika onödigt höga avgifter som ibland läggs på lån med lägre ränta.
Det är mycket viktigt att man som läser det finstilta innan man ansöker om företagskredit, då det är är möjligt att man som kredittagare kan få en bättre deal om man vet exakt vad man letar efter.

Detta bör du tänka på när du letar företagskrediter

  • Utgå från företagets behov
  • Undvik fällan att bara titta på räntan – dolda avgifter kan bli kostsamma
  • Företagskrediter är ofta tidsbegränsade – Låna därför vid rätt tillfälle
  • Du betalar endast ränta på den kredit du faktiskt använder
  • Om det är lätt att låna finns det säkert en hake – Läs alltid det finstilta
  • Var noga med att betala tillbaka i tid för att undvika onödiga kostnader
  • Ha en plan för när och hur du ska betala tillbaka

Hur betygsätter A5.nu kreditgivare?

Efter att ha identifierat trovärdiga kreditgivare på den svenska marknaden har vi letat efter recensioner och annan väsentlig information. På så sätt har vi bildat oss en uppfattning om vilka företag som är seriösa. Sajter som vi har använt oss av när vi har gjort vår research är: Trustpilot, MyStep, Cashloans etcetera.
Vi har även vägt in recensioner från Facebook och Google My Business när vi räknat ut vår betygsättning för respektive långivare. Vi har dock exkluderat så kallad “Native advertising”. Detta har mynnat ut i de betyg som ni kan se ovan. Vi vill dock förtydliga att vår bedömning kan komma att ändras, då fler recensioner och omdömen publiceras. Vi uppdaterar därmed vår betygsättning kontinuerligt.