Företagslån till Aktiebolag

Att driva företag är inte alltid lätt och det är inte ovanligt att man som företagare vid något tillfälle måste låna pengar. Detta gäller alla typer av företagsformer, i synnerhet för aktiebolag.

Vi kommer i denna artikel gå igenom i vilka fall man bör fundera över ett företagslån för sitt aktiebolag och vilka lånegivare som man bör titta extra noga på för att få de bästa villkoren.

BONUS

Jämför företagslån snabbt och enkelt!

5 / 5
TOTAL SCORE
SUMMARY

Jämför företagslån på en av Sveriges största plattformar. På Bonnier-ägda Fakturino kan du jämföra upp till 30 banker och finansbolag för att hitta det lån som passar ditt företag allra bäst

BONUS

Ansök om Företagslån - Få besked direkt!

5 / 5
TOTAL SCORE
SUMMARY

Hos Capcito ansöker du snabbt och enkelt för lån till ditt företag. Capcito grundade av investerare i tillväxtföretag och både kunskapen och förståelsen för företags behov av lån är tydligt. Hos Capcito får du besked direkt, utan obehagliga överraskningar. Ansök smidigt med BankID

BONUS

Företagslån mellan 30 000 - 500 000 - Få svar samma dag!

5 / 5
TOTAL SCORE
SUMMARY

OPR erbjuder företagslån till både små och stora företag. Låna mellan 30 000 - 500 000 kronor. Lånebeslutet får du samma dag. OPR-Företagslån är transparenta och tydliga med sin prissättning och du kan testa din månatliga återbetalning direkt på sajten

BONUS

Företagslån upp till 2 miljoner!

4.5 / 5
TOTAL SCORE
SUMMARY

Froda är ett av Sveriges snabbast växande företag som erbjuder företagslån med visionen att det ska vara rättvist och enkelt för företag att låna pengar. Froda erbjuder företagslån upp till två miljoner och vänder sig främst till småföretagare och baserar sina avgifter utifrån företagets försäljning. Offert inom några minuter och pengar på kontot inom 24 timmar.

BONUS

Låna upp till 300 000 - Enkelt och smidigt!

5 / 5
TOTAL SCORE
SUMMARY

Approva erbjuder smidiga och enkel utlåning till företag. Efter mottagen ansökan tar det ca 15 minuter att få besked. Låna upp till 300 000 kronor med individuell prissättning med utbetalning samma dag.

BONUS

Jämför och välja långivare för ditt företagslån

4.2 / 5
TOTAL SCORE
SUMMARY

Jämför bland över 20 lånegivare och hitta det perfekta företagslånet för just ditt företag hos Ponture Företagslån . Ansök på mindre än 2 minuter och ta del av flera erbjudanden här!

BONUS

Företagslån upp till 1 miljon!

4.5 / 5
TOTAL SCORE
SUMMARY

Fedelta erbjuder flexibla företagslån anpassade till just ditt företag. Låna upp till 1 000 000 kronor. Ansök snabbt och enkelt och få offerten samma dag. Utbetalning sker samma dag.

BONUS

Låna upp till 2 000 000 - Schyssta Villkor

4 / 5
TOTAL SCORE
SUMMARY

Corpia erbjuder enkla och snabba företagslån till mellanstora och små företag. Låna upp till 2 000 000 kronor till företaget med Corpia Företagslån

 

Varför ansöker man om företagslån till aktiebolag?

Det kan kan finnas flera skäl till att man som aktiebolag behöver låna pengar till sin organisation. Det kan handla om att man har hamnat i en temporär ekonomisk nedåtgående trend som man behöver kapital snabbt för att ta sig ur, innan man sjunker djupare.
Det kan också handla om att man vill ta ett företagslån för att man vill expandera och växa.
Oavsett av vilken anledning man tar ett företagslån så gäller det att aktiebolaget har en väl utformad plan för hur man ska använda pengarna och hur man ämnar att betala tillbaka på sitt lån. Man bör aldrig låna mer än vad man behöver och man bör inte heller låna pengar under längre tid än vad som behövs.

Den stora fördelen att ta ett företagslån som Aktiebolag

Det finns många fördelar med att ta lån i egenskap av Aktiebolag. I företagsformen “Aktiebolag” (AB) har ägarna ingen personligt ansvar för ekonomin i organsiationen. Detta innebär att om företaget, av någon anledning, inte klarar att betala av lånet så är ägarna inte personligt betalningsskyldiga. Detta kan vara bra att veta för de som driver bolaget då man inte riskerar att förlora sitt eget hus eller gå i personlig konkurs.
Det ska dock förtydligas att om man inte klarar av att betala på sin skuld går aktiebolaget i konkurs. Det är därför mycket viktigt att man som ägare av ett aktiebolag betalar tillbaka på sitt lån, så att man har ett företag kvar att driva. Det är också av stor vikt att man planerar och jämför långivare innan man tar ett lån, så att man får de bästa förutsättningarna att klara av sin återbetalning i framtiden.

Jämför alltid företagslån innan du lånar till bolaget

Som vi gått igenom ovan är det viktigt att planera innan man tar ett lån. Det är därför en god idé att jämföra de olika långivarna för att hitta det lån som passar just ert aktiebolag allra bäst.

Hur betygsätter A5.nu långivare?

Hur har vi då gått tillväga för att betygsätta alla företagen som erbjuder företagslån till aktiebolag? Efter att ha identifierat trovärdiga långivare har vi letat efter recensioner och annan information för att bilda oss en uppfattning om vilka företag som är seriösa. Sajter som vi har använt oss av när vi har gjort vår research är: Trustpilot, MyStep, Cashloans etcetera.
Vi har även vägt in recensioner från Facebook och Google My Business när vi räknat ut vår betygsättning för respektive långivare. Vi har dock exkluderat så kallad “Native advertising”. Detta har mynnat ut i generellt betyg som ni kan se ovan. Vi vill dock förtydliga med att vår bedömning kan komma att ändras, då fler recensioner och omdömen publiceras. Vi uppdaterar därmed vår betygsättning kontinuerligt.