Företagslån till Småföretag

Att småföretagare någon gång måste ta ett lån är inte ovanligt, dock sker de flesta lånen genom privatlån och inte företagslån, vilket kan påverka den privata ekonomin negativt. Företagslån är inte något negativt, så länge man tar lånar av rätt anledning. Att låna för att investera i maskiner eller inventarier, då man vill utöka sin produktion är en bra anledning. Att ta ett lån för att komma på fötter igen då något oförutsett har inträffat är även det en god anledning. Det viktiga är att ha en plan och tro på att ett företagslån ska leda till förbättring av sitt lilla företag, eller ta det till nya höjder.

Vi ska i denna artikel gräva djupare i företagslån för småföretagare men vi inleder med en lista över långivare som erbjuder just företagslån för småföretag.

BONUS

Jämför företagslån snabbt och enkelt!

5 / 5
TOTAL SCORE
SUMMARY

Jämför företagslån på en av Sveriges största plattformar. På Bonnier-ägda Fakturino kan du jämföra upp till 30 banker och finansbolag för att hitta det lån som passar ditt företag allra bäst

BONUS

Ansök om Företagslån - Få besked direkt!

5 / 5
TOTAL SCORE
SUMMARY

Hos Capcito ansöker du snabbt och enkelt för lån till ditt företag. Capcito grundade av investerare i tillväxtföretag och både kunskapen och förståelsen för företags behov av lån är tydligt. Hos Capcito får du besked direkt, utan obehagliga överraskningar. Ansök smidigt med BankID

BONUS

Företagslån mellan 30 000 - 500 000 - Få svar samma dag!

5 / 5
TOTAL SCORE
SUMMARY

OPR erbjuder företagslån till både små och stora företag. Låna mellan 30 000 - 500 000 kronor. Lånebeslutet får du samma dag. OPR-Företagslån är transparenta och tydliga med sin prissättning och du kan testa din månatliga återbetalning direkt på sajten

BONUS

Företagslån upp till 2 miljoner!

4.5 / 5
TOTAL SCORE
SUMMARY

Froda är ett av Sveriges snabbast växande företag som erbjuder företagslån med visionen att det ska vara rättvist och enkelt för företag att låna pengar. Froda erbjuder företagslån upp till två miljoner och vänder sig främst till småföretagare och baserar sina avgifter utifrån företagets försäljning. Offert inom några minuter och pengar på kontot inom 24 timmar.

BONUS

Låna upp till 300 000 - Enkelt och smidigt!

5 / 5
TOTAL SCORE
SUMMARY

Approva erbjuder smidiga och enkel utlåning till företag. Efter mottagen ansökan tar det ca 15 minuter att få besked. Låna upp till 300 000 kronor med individuell prissättning med utbetalning samma dag.

BONUS

Jämför och välja långivare för ditt företagslån

4.2 / 5
TOTAL SCORE
SUMMARY

Jämför bland över 20 lånegivare och hitta det perfekta företagslånet för just ditt företag hos Ponture Företagslån . Ansök på mindre än 2 minuter och ta del av flera erbjudanden här!

BONUS

Företagslån upp till 1 miljon!

4.5 / 5
TOTAL SCORE
SUMMARY

Fedelta erbjuder flexibla företagslån anpassade till just ditt företag. Låna upp till 1 000 000 kronor. Ansök snabbt och enkelt och få offerten samma dag. Utbetalning sker samma dag.

BONUS

Låna upp till 2 000 000 - Schyssta Villkor

4 / 5
TOTAL SCORE
SUMMARY

Corpia erbjuder enkla och snabba företagslån till mellanstora och små företag. Låna upp till 2 000 000 kronor till företaget med Corpia Företagslån

Vad är ett företagslån för Småföretag?

Ett företagslån för småföretag är precis som det låter. Det är ett lån som är anpassat för dig som är småföretagare. En företagare som har ett litet bolag har självklart andra förutsättningar än större företag. En fördel med små företag är att de är anpassningsbara och kan agera snabbt på händelser i sin omgivning. Det kan därför vara en bra idé att se över möjligheten för snabba lån, som betalas ut med kort varsel, om man ser en investeringsmöjlighet som kräver kapital snabbt.
Att ta ett företagslån som småföretagare innebär även en del risk, så det är viktigt att överväga både för och nackdelar med att ta lån. En möjlighet måste nämligen alltid väga mer än risken du som företagare tar.

Vad bör du tänka på innan du ska ta en företagslån för småföretag?

Det du bör tänka på som småföretagare är att aldrig låna mer än vad du behöver. Att låna pengar bör göras med en plan och framtidsvision. Som tidigare beskrivits är ett företagslån alltid förenat med en viss risk. Vi har därför sammanställt en kortare lista på saker som du bör tänka på innan du planerar på att ta ett företagslån för ditt företag.

  • Räkna ut exakt hur mycket du behöver låna – Låna aldrig med än nödvändigt.
  • Reflektera över när du behöver ta lånet – För ett litet och rörligt företag kan snabba lån vara fördelaktigt om kapital behövs med kort varsel.
  • Sondera terrängen över vilka långivare som passar just ditt lilla företag.
  • Läs recensioner från fler än en sajt.
  • Läs alltid det finstilta!

Företagslån till småföretag – En ovanlig företeelse

Man skulle kunna tro att lån för småföretagare är en vanlig företeelse då många är i sin uppstartsfas. I en studie som har gjorts av Visma visar dock på att småföretagare i högre utsträckning tar ut privatlån, eller lånar från nära och kära istället för att ansöka om ett företagslån. Nackdelen med att ta en privatlån är att företagare då sätter sin privatekonomi på spel. Lånar man från familj och vänner kan konsekvenserna bli ännu värre om det skulle vara så att företaget inte går med vinst till en början.
Studien från Visma visade på att hela 8 av 10 småföretagare behöver ta privata lån från människor i deras närhet. Detta sätter självklart ännu mer press på småföretagarna som ofta redan arbetar under press med att få sin verksamhet att gå med vinst.

Att det är svårt att veta varför små företag drar sig för att vända sig till externa långivare för att ansöka om finansiering till sina företag. En anledning skulle kunna vara att man inte känner sig trygg med att göra detta ännu. Enligt en studie, även den av Visma som gjordes inför valet 2018, var en av de viktigaste frågorna för småföretagare att känna en ekonomisk trygghet.
Frågan är om privatlån och lån från nära och kära endast är en falsk trygghet som många känner, då det finns andra externa långivare att vända sig till som erbjuder bra företagslån med schyssta villkor. Det viktiga är att ta reda på fakta och göra ingående efterforskningar på vilka företagslån som passar just ditt företag bäst.

Hur har vi betygsatt företagslånen för småföretagare?

Hur har vi då gått tillväga för att betygsätta långivarna för lån till småföretag? Precis som för övriga lån har vi först och främst försökt att identifiera trovärdiga långivare på den svenska marknaden. Vi har sedan letat efter recensioner och annan information för att bilda oss en uppfattning om vilka företag som är seriösa långivare med hög kundnöjdhet. Sajter som vi har använt oss av när vi har gjort vår research är: Trustpilot, MyStep, Cashloans etcetera.
Vi har även vägt in recensioner från Facebook och Google My Business, där sådan information har funnits, när vi räknat ut vår betygsättning för respektive långivare. Vi har varit noga med att exkludera så kallad “Native advertising”. Det vill säga artiklar som sponsrats av långivarna själva, då denna information inte är tillförlitlig.

Vi förstår att det finns småföretagare som har blivit både missnöjda och nöjda med de lån som de tagit men efter att ha gått igenom diverse recensioner och artiklar är vår uppfattning att de långivare vi har listat på A5.nu är både seriösa och trovärdiga långivare. Vi måste dock vara tydliga med att vår bedömning kan komma att ändras, då fler recensioner och omdömen finns att tillgå. Vi ämnar att uppdatera detta kontinuerligt.