Företagslån utan säkerhet

För den som hängt med i lånebranschen har säkert märkt att det finns en hel del nya aktörer och konkurrensen för att låna ut pengar har blivit allt hårdare. Detta har gjort att allt fler långivare har blivit tvungna att erbjuda fler lånmöjligheter till potentiella kunder. En av dessa möjligheter är att ta företagslån utan säkerhet.
Vi ska i denna artikel gå in på vad detta innebär och hur du som företagare kan ta lån utan säkerhet.

BONUS

Jämför företagslån snabbt och enkelt!

5 / 5
TOTAL SCORE
SUMMARY

Jämför företagslån på en av Sveriges största plattformar. På Bonnier-ägda Fakturino kan du jämföra upp till 30 banker och finansbolag för att hitta det lån som passar ditt företag allra bäst

BONUS

Ansök om Företagslån - Få besked direkt!

5 / 5
TOTAL SCORE
SUMMARY

Hos Capcito ansöker du snabbt och enkelt för lån till ditt företag. Capcito grundade av investerare i tillväxtföretag och både kunskapen och förståelsen för företags behov av lån är tydligt. Hos Capcito får du besked direkt, utan obehagliga överraskningar. Ansök smidigt med BankID

BONUS

Företagslån mellan 30 000 - 500 000 - Få svar samma dag!

5 / 5
TOTAL SCORE
SUMMARY

OPR erbjuder företagslån till både små och stora företag. Låna mellan 30 000 - 500 000 kronor. Lånebeslutet får du samma dag. OPR-Företagslån är transparenta och tydliga med sin prissättning och du kan testa din månatliga återbetalning direkt på sajten

BONUS

Företagslån upp till 2 miljoner!

4.5 / 5
TOTAL SCORE
SUMMARY

Froda är ett av Sveriges snabbast växande företag som erbjuder företagslån med visionen att det ska vara rättvist och enkelt för företag att låna pengar. Froda erbjuder företagslån upp till två miljoner och vänder sig främst till småföretagare och baserar sina avgifter utifrån företagets försäljning. Offert inom några minuter och pengar på kontot inom 24 timmar.

BONUS

Låna upp till 300 000 - Enkelt och smidigt!

5 / 5
TOTAL SCORE
SUMMARY

Approva erbjuder smidiga och enkel utlåning till företag. Efter mottagen ansökan tar det ca 15 minuter att få besked. Låna upp till 300 000 kronor med individuell prissättning med utbetalning samma dag.

BONUS

Jämför och välja långivare för ditt företagslån

4.2 / 5
TOTAL SCORE
SUMMARY

Jämför bland över 20 lånegivare och hitta det perfekta företagslånet för just ditt företag hos Ponture Företagslån . Ansök på mindre än 2 minuter och ta del av flera erbjudanden här!

BONUS

Företagslån upp till 1 miljon!

4.5 / 5
TOTAL SCORE
SUMMARY

Fedelta erbjuder flexibla företagslån anpassade till just ditt företag. Låna upp till 1 000 000 kronor. Ansök snabbt och enkelt och få offerten samma dag. Utbetalning sker samma dag.

BONUS

Låna upp till 2 000 000 - Schyssta Villkor

4 / 5
TOTAL SCORE
SUMMARY

Corpia erbjuder enkla och snabba företagslån till mellanstora och små företag. Låna upp till 2 000 000 kronor till företaget med Corpia Företagslån

Vad innebär Företagslån utan säkerhet

Att ta ett företagslån utan säkerhet innebär att du inte behöver pantsätta någon hos långivaren i fråga. Istället gör långivaren en analys på huruvida de tror att du och ditt företag kommer att kunna betala tillbaka lånet eller inte. Eftersom detta handlar om relativt stora risker för långivarna så brukar sådana här typer av lån inte handla om stora summor med pengar.

Storleken på lånet beror i mångt och mycket på vilket typ av företag som du driver och huruvida återbetalningsmöjligheterna ser ljusa ut.
Ett ekonomiskt välskött företag har således större chans att få låna pengar utan säkerhet än ett företag med ekonomiska problem.

Generella krav för att ta företagslån utan säkerhet

Det finns många olika vilkor för om man kommer bli beviljad ett företagslån utan säkerhet. Det beror som alltid på vilken långivare man vänder sig till. Det är därför alltid en god idé att noga gå igenom och jämföra de olika långivarna innan man bestämmer sig för att ansöka om företagslån utan säkerhet.
Det finns dock vissa saker som de flesta långivare tittar på innan de beviljar ett företagslån av denna typ, utan krav på att något ska pantsättas.

  • Din ekonomiska situation

Rör det sig om en enskild firma är det inte omöjligt att långivaren tar en titt på dina personliga finanser. Om du som företagare har betalningsanmärkningar eller svårt att sköta din personliga ekonomi kan detta påverka huruvida du får låna utan säkerhet eller inte.
Anledningen till att man gör detta är att många långgivare kan komma att hålla dig personligt ansvarig för företagslånet om återbetalningarna uteblir.

  • Företagets historiska meritlista

Hur ser företagets ekonomi ut? Har företag skulder eller haft problem med skulder historiskt sett. Detta är, som vi tidigare nämn, en avgörande faktor om företaget ska få låna utan krav på säkerhet.

  • Företagets framtidsvision

Vad du ska låna pengar till kan också komma att spela en viktig faktor. Om det handlar om en investering som kan öka företagets omsättning är chansen större att man får låna än om företagslånet handlar om att rädda sig ur en knivig ekonomisk situation.

Hur betygsätter A5.nu långivare?

Hur har vi då gått tillväga för att betygsätta alla företagen som erbjuder företagslån utan säkerhet? Efter att ha identifierat trovärdiga långivare har vi letat efter recensioner och annan information för att bilda oss en uppfattning om vilka företag som är seriösa. Sajter som vi har använt oss av när vi har gjort vår research är: Trustpilot, MyStep, Cashloans etcetera.
Vi har även vägt in recensioner från Facebook och Google My Business när vi räknat ut vår betygsättning för respektive långivare. Vi har dock exkluderat så kallad “Native advertising”. Detta har mynnat ut i generellt betyg som ni kan se ovan. Vi vill dock förtydliga med att vår bedömning kan komma att ändras, då fler recensioner och omdömen publiceras. Vi uppdaterar därmed vår betygsättning kontinuerligt.